porno porn izle porno izle sex izle seks izle sikiş izle adult izle Amatör Porno Anal Porno Asyalı Pornoları Genç Kız Porno Grup Porno Erotik Videolar Liseli Porno Sarışın pornosu Türk Porno Lezbiyen Porno Kızlık bozma Zenci Porno Fantezi Pornoları Latin Pornoları Porno Starlar Olgun Porno Rus Porno Sik yalama Porno Gizli ekim Porno Webcam Porno Hack Hacker BlueCreative porno porn izle porno seyret türk porno sikiş izle seks izle sikiş porno seyret sex seyret
Αρχική Δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων στα ΤΕΕ Διαχειριστική επάρκεια ΣΔΣΤΕ Χρήσιμες Συνδέσεις Site Map Επικοινωνία English
Αναζήτηση:  


Σιβιτανίδειος Σχολή

Σχολικές Μονάδες (ΕΠΑ.Λ.-ΕΠΑ.Σ.)

Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ)

Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ)

Προγράμματα / Δράσεις
ΕΣΠΑ
ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ
Δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων στα ΤΕΕ
Πρόγραμμα επισκέψεων σε επιχειρήσεις και επαγγελματικούς ή επιστημονικούς φορείς
Καλοκαιρινά Σχολεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας Αττικής
Καλοκαιρινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας Αττικής 2005
Καλοκαιρινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας Αττικής 2006
Καλοκαιρινά Σχολεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας Αττικής 2007
Kαλοκαιρινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας Αττικής 2008
Δείκτες Καλοκαιρινών Σχολείων Ν.Ε.
Πρόγραμμα Έψιλον
Θυρίδα Νεανικής Επιχειρηματικότητας
ΕΠΕΑΕΚ Ι
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Τεχνομάθεια
Ολυμπιακή Παιδεία
Αγωγή Υγείας
Αγωγή Σταδιοδρομίας
Δαίδαλος
Ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπ/κών σε θέματα Ισότητας
Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Αγωγή του Καταναλωτή
Βουλή των Εφήβων

ΕΣΠΑ

Συμβάσεις

Ανακοινώσεις

Εκδηλώσεις

Γραφείο Διασύνδεσης

Χρήσιμες Συνδέσεις
ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Θεσσαλονίκης 151,
176 10 Καλλιθέα
Έναντι Σταθμού ΗΣΑΠ Καλλιθέας
Αρχική / Προγράμματα / Δράσεις / ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ / Δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων στα ΤΕΕ

Δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων στα ΤΕΕ

 

    Κατηγορία πράξεων 2.3.2.β  Ενέργεια 2.3.2. Μέτρο2.3


Φορέας λειτουργίας: Τμήμα Β - TEE/ΔΣΔΕ ΥΠΕΠΘ
Τελικός δικαιούχος: Σιβιτανίδειος Σχολή

 Φορείς σύμπραξης:

  • Εθνικό Καποδοστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας
  • Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών
  • Τ.Ε.Ι. Λάρισας
    Διάρκεια έργου: 1/02/2006 – 30/11/2008

Στόχοι του προγράμματος είναι:

  • Η εξοικείωση των μαθητών σε μεθόδους & διαδικασίες της αγοράς εργασίας
  • Η ευαισθητοποίηση σε θέματα επιχειρηματικής σκέψης και κουλτούρας
  • Η ανάπτυξη προσωπικών και επιχειρηματικών δεξιοτήτων
  • Η στενότερη σύνδεση του σχολείου με την αγορά εργασίας
  • Η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές του Β κύκλου σπουδών των ΤΕΕ, οι οποίοι θα «λειτουργήσουν» μια εικονική επιχείρηση με κύριο χαρακτηριστικό την προσομοίωση με ρεαλιστικό τρόπο της λειτουργίας των πραγματικών επιχειρήσεων. Η διάρκεια λειτουργίας μιας μαθητικής εικονικής επιχείρησης είναι  48 ώρες /σχολικό εξάμηνο, εκτός τυπικού ωραρίου.
Συνολικά στα 4 σχολικά εξάμηνα σε εθνικό επίπεδο θα λειτουργήσουν: 2.100 εικονικές – μαθητικές επιχειρήσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν: 31.500 μαθητές
και θα απασχοληθούν:1.100 εκπαιδευτικοί (οι οποίοι θα λειτουργήσουν την επιχείρηση περισσότερες από μία φορές)
 
Τα κύρια χαρακτηριστικά της μαθητικής εικονικής επιχείρησης είναι:

  • Οι μαθητές θα εργάζονται ομαδικά σε ένα επιχειρηματικό σχέδιο, στο εσωτερικό της οργανωτικής δομής μιας εικονικής εταιρείας.
  • O αριθμός μαθητών ανά πρόγραμμα εικονικής επιχείρησης, προσδιορίζεται στους 8 – 15.
  • Θα δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους από έναν μαθητές να υποδύονται τον ίδιο ρόλο εναλλάξ στην ίδια επιχείρηση.
  • Οι μαθητές μέσω του Η/Υ με τη χρήση του εκπαιδευτικού λογισμικού θα προσομοιώνουν επιχειρηματικά σενάρια.
  • Μπορούν να λειτουργούν συγχρόνως περισσότερες από μία ίδια ή διαφορετική εικονική επιχείρηση σε ένα σχολείο.
  • Θα υπάρχει διαδραστική σχέση μέσα και έξω από το σχολείο με στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες της τοπικής κοινωνίας.
  • Μεταξύ διαφορετικών μαθητικών επιχειρήσεων & σχολείων θα υπάρχει δικτύωση μέσω της ιστοσελίδας (portal).

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να αναπτύξουν ατομικές δεξιότητες όπως:

  • Ομαδική εργασία
  • Δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων
  • Δημιουργικότητα, αυτοπεποίθηση
  • Επικοινωνιακές δεξιότητες
  • Ανάληψη πρωτοβουλίας
  • Λήψη ατομικών και ομαδικών αποφάσεων
  • Διαχείριση του χρόνου & τήρηση των προθεσμιών
  • Διαπραγματευτικές δεξιότητες
  • Δεξιότητες ομιλίας και παρουσίασης σε ακροατήριο

Αλλά και  επιχειρηματικές δεξιότητες όπως:

  • Κατανόηση του τρόπου λειτουργίας μιας επιχείρησης
  • Βασικές οικονομικές γνώσεις
  • Εμπειρία σε βασικές επιχειρηματικές λειτουργίες
  • Ανάπτυξη έρευνας αγοράς εργασίας
  • Ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου
  • Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
  • Σύνταξη επιχειρηματικής αλληλογραφίας, εγγράφων
  • Ανάπτυξη και διαχείριση επιχειρηματικών επαφών, σχέσεις με την τοπική κοινωνία


Η πρώτη εφαρμογή του προγράμματος στα σχολεία θα γίνει  το 2ο εξάμηνο του σχολικού έτους 2005 -06, στη διάρκεια του οποίου και από 1/3/2006 θα λειτουργήσουν 100 εικονικές  επιχειρήσεις, σε ΤΕΕ των περιφερειών: Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας και Βορείου Αιγαίου.

Οι  εικονικές που θα λειτουργήσουν  ανταποκρίνονται σε βασικά επαγγέλματα ειδικοτήτων Β΄κύκλου των ακόλουθων επτά τομέων: 
1. Μηχανολογικός
2. Πληροφορικής & δικτύων Η/Υ
3. Οικονομίας Διοίκησης
4. Εφαρμοσμένων τεχνών
5. Αισθητικής – Κομμωτικής
6. Γεωπονίας, τροφίμων & περιβάλλοντος
7. Κλωστοϋφαντουργίας – ένδυσης

Η Επιλογή των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών θα γίνει μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Σιβιτανιδείου σχολής, στην  συνέχεια  θα συμπληρώσουν και  θα υποβάλουν το έντυπο αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα. 
Τα κριτήρια επιλογής των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών θα τεθούν σε συνεργασία με το τμήμα Β’ ΤΕΕ του ΥΠΕΠΘ. Μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει η επιλογή των εκπαιδευτικών και η έκδοση της απόφασης για την συμμετοχή τους, σε πρόγραμμα επιμόρφωσης στο Νομό που υπάγεται το σχολείο τους.
 Το περιεχόμενο της επιμόρφωσης των  εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν στην υλοποίηση στα σχολεία, αφορά τις μεθόδους και διαδικασίες δημιουργίας και λειτουργίας εικονικών μαθητικών επιχειρήσεων  καθώς και στη χρήση του λογισμικού που θα αναπτυχθεί για την υλοποίηση του προγράμματος.
Η διάρκεια της  επιμόρφωσης θα είναι 40 ώρες και θα είναι συμβατική σε επίπεδο νομού & εξ’ αποστάσεως.
 
Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στην υλοποίηση είναι σημαντικός γιατί αυτός είναι που θα οργανώσει τη λειτουργία της εικονικής  μαθητικής «επιχείρησης»
(επιλογή μαθητών, χώρων, εξοπλισμού, επιλογή συνεργαζόμενης επιχείρησης, εκτίμηση των αναλωσίμων που θα χρειαστούν). Θα προετοιμάσει τους μαθητές  για την εισαγωγή τους στην ομαδική εργασία, τις βασικές έννοιες επιχειρηματικότητας, την ανάθεση ρόλων  κ.ά.
Στη συνέχεια και κυρίως στην έναρξη της λειτουργίας της επιχείρησης υποστηρίζει τους μαθητές προσφέροντας βοήθεια και συμβουλές καθ΄ όλη τη διάρκεια  της διαδικασίας. Παρακολουθεί, επιβλέπει τα  διάφορα στάδια δραστηριότητας της μαθητικής εικονικής επιχείρησης.
Καθοδηγεί,  δεν παρεμβαίνει,  έτσι ώστε, οι μαθητές να είναι ελεύθεροι να αναπτύξουν ιδέες, πρωτοβουλίες και να κάνουν λάθη από τα οποία θα διδαχθούν.
Συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης με μηνιαίες εκθέσεις προόδου

Τα απαραίτητα εργαλεία επιμόρφωσης & εκπαίδευσης που θα εκπονηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος είναι:
1. 13 τεύχη επιμορφωτικού υλικού (ανά τομέα/ειδικοτήτων ΤΕΕ) για τους επιμορφωτές αλλά και τους εκπαιδευτικούς που θα επιμορφωθούν,
2. 13 τεύχη εκπαιδευτικού υλικού (ανά τομέα/ειδικοτήτων ΤΕΕ) για τους εκπαιδευτικούς που θα υλοποιήσουν εικονικές επιχειρήσεις στο σχολείο,
3. 13 τεύχη εκπαιδευτικού υλικού (ανά τομέα/ειδικοτήτων ΤΕΕ) για τους μαθητές που θα συμμετέχουν στην επιχείρηση,
4. 80 cd’s με διαφορετικά λογισμικά εικονικών επιχειρήσεων που θα καλύπτουν το σύνολο των ειδικοτήτων Β’ κύκλου των 13 τομέων των ΤΕΕ και θα ανταποκρίνονται στα βασικά επαγγέλματα που πιθανά θα ασκήσουν οι απόφοιτοι της ΤΕΕ,
5. τα cd’s θα συνοδεύονται από οδηγούς πλοήγησης (users manual) για όλους τους συμμετέχοντες.

Η υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος προς εκπαιδευτικούς & μαθητές θα γίνεται μέσω της Κεντρικής ομάδας του  έργου, του Οδηγού  εφαρμογής και διαχείρισης που θα διανεμηθεί στα σχολεία, της Ιστοσελίδας (Portal) που θα δημιουργηθεί για τις ανάγκες του έργου, της Λειτουργίας Help desk κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος στα ΤΕΕ και από τις ομάδες υποστήριξης της υλοποίησης στα ΤΕΕ.

Η ενημέρωση των σχολείων θα γίνει με ενημερωτικά έγγραφα  του  Υπ.Ε.Π.Θ. & της Σιβιτανιδείου Σχολής, με ενημερωτικά φυλλάδια  και άλλο έντυπο υλικό, που θα διανεμηθούν στα σχολεία, με τις 13 ημερίδες ενημέρωσης – διάχυσης που θα γίνουν σε επίπεδο Γεωγραφικής Περιφέρειας, μέσω της ιστοσελίδας και εκδηλώσεων  άλλων έργων του ΕΠΕΑΕΚ για την ΤΕΕ ( Επισκέψεις σε επιχειρήσεις, Θερινό Σχολείο κ.ά.)

Τα κίνητρα και τα οφέλη για μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι πολλά και αποτελούν   ισχυρά σημεία  για την επιτυχία του προγράμματος.

  • Θα υπάρχουν αμοιβές για όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς (επιμορφωτές και εκπαιδευτικοί υλοποίησης) καθώς και για τα στελέχη επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν.
  • Θα βελτιωθούν οι γνώσεις και τα προσόντα  των εκπαιδευτικών και των μαθητών.
  • Μέσω του προγράμματος, στα ΤΕΕ που θα συμμετέχουν στην υλοποίηση, θα διατεθεί υποστηρικτικός εξοπλισμός (οθόνες προβολής, Η/Υ, projectors).
  • H εικόνα του σχολείου και της ΤΕΕ γενικότερα θα βελτιωθεί.
  • Θα δοθεί η δυνατότητα δημιουργικής έκφρασης στους μαθητές.

Σχετικές ιστοσελίδες για περισσότερες πληροφορίες:  http://learningsupport.elke.uoa.gr/virtual_corporation/ ,http://www.eikonikes.gr

Σχετικές ανακοινώσεις:

  • 14-01-2008  Ημερίδες ενημέρωσης και διάχυσης αποτελεσμάτων για την Πράξη 2.3.2.β΄"Δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων στα ΤΕΕ".           Σχετικό  ενημερωτικό   έγγραφο                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Για περισσότερες πληροφορίες  και σχετικά έντυπα (έντυπο αίτησης συμμετοχής) μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα http://www.eikonikes.gr    
  • Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος πέντε (5) εξωτερικών συνεργατών :α) Αίτηση εξωτερικού συνεργάτη-ειδικού εμπειρογνώμονα ως μέλος της κεντρικής ομάδας του έργου στο πλαίσιο του υποέργου 1,β)Αίτηση εξωτερικού συνεργάτη λογιστκής παρακολούθησης στο πλαίσιο του υποέργου 1,γ) Αίτηση εξωτερικού συνεργάτη διοικητικής υποστήριξης υποέργου 1,δ)Αίτηση εξωτερικού συνεργάτη τεχνικήςυποστήριξης υποέργου 7, ε) Αίτηση εξωτερικού συνεργάτη γραμματειακής υποστήριξης υποέργου 7.
  • Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών ΤΕΕ για συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής επιμορφούμενων εκπαιδευτικών για τη Γ΄περίοδο εφαρμογής της πράξης 2.3.2.β "Δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων στα ΤΕΕ".
  • Αίτηση για την επιλογή επιμορφούμενων εκπαιδευτικών Γ΄ περιόδου υλοποίησης της πράξης 2.3.2.β "Δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων στα ΤΕΕ".   
  • Λειτουργία εικονικών επιχειρήσεων επιμορφούμενων εκπαιδευτικών για το Β΄εξάμηνο εφαρμογής του έργου.Διαβιβαστικό.
  • Πίνακας επιμορφούμενων για τη Β΄περίοδο εφαρμογής.
  • Παρουσιολόγιο λειτουργίας εικονικών επιχειρήσεων.
  • Έντυπο καταγραφής δραστηριοτήτων ανά συνεδρία.
  • Έντυπο καταγραφής εικονικών επιχειρήσεων στα ΤΕΕ.
  • Έντυπο συμμετοχής εξωτερικού συνεργάτη.
  • Εικονικές επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν στη διάρκεια της Β΄εφαρμογής (σχολικό έτος 2006-2007) και υπεύθυνοι επιμορφωτές εκπαιδευτικοί ανά σχολική μονάδα.
  • Στα πλαίσια του προγράμματος "Δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων στα Τ.Ε.Ε." του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ πραγματοποιήθηκε στη Σιβιτανίδειο Σχολή τριήμερο σεμινάριο επιμόρφωσης επιμορφωτών από 1 έως 3/12/2006.

1."Παρουσίαση αποτελεσμάτων πρώτης φάσης" Εισηγήτρια: Χαρά Κατελάνου

2. "Συνοπτική περιγραφή προγράμματος"         Εισηγήτρια: Χαρά Κατελάνου

3. "Παρουσίαση 5ου κεφαλαίου.Επιμόρφωση επιμορφωτών"   Εισηγητής:Γεώργιος Μπαλαμάτσης

4. "Παρουσίαση 6ου κεφαλαίου.Επιμόρφωση επιμορφωτών"  Εισηγητής:Ελευθέριος Μπαμπάσης

5. "Παρουσίαση παιχνιδιού (λογισμικού) εικονικών επιχειρήσεων για τα Τ.Ε.Ε." Εισηγητής:Πάρης Μπάγιας

 

 

  • 25-5-2006

Δημοσιεύεται πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών Τ.Ε.Ε. για συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής επιμορφωτών και επιμορφούμενων κατά τη Β΄ περίοδο εφαρμογής της πράξης:2.3.2.β «Δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων στα Τ.Ε.Ε.»

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αίτηση συμμετοχής.

  • Ενημερωτικό υλικό για τους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς για το Α΄ εξάμηνο εφαρμογής του έργου:

α) "Δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων στα ΤΕΕ"

β) "Δημιουργώντας μια εικονική επιχείρηση στη σχολική μονάδα"

γ) Έντυπο αίτησης επιμορφούμενων εκπαιδευτικών

δ) Έντυπο καταγραφής και ανάλυσης προτεινόμενων προγραμμάτων εικονικής επιχείρησης στα ΤΕΕ

ε)Συνοπτικός οδηγός εφαρμογής και διαχείρισης για τον τρόπο υλοποίησης προγραμμάτων εικονικών επιχειρήσεων στα ΤΕΕ.

 

  • 05-04-2006

Την Τρίτη 4 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Εικονικής Επιχείρησης "Πρότυπο Κέντρο Διάγνωσης & Συντήρησης Οχημάτων Ε.Π.Ε."  (4ο ΤΕΕ της Σιβιτανιδείου Σχολής) στο χώρο της Σιβιτανιδείου Σχολής από την κ. Γεωργαντζέλη Πολυξένη, προϊσταμένη του Τμήματος Β΄της Δ/νσης Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.  

  • 04-04-2006

Οι Εικονικές Επιχειρήσεις που λειτουργούν ανά σχολική μονάδα κατά την Α΄περίοδο (πιλοτικής) εφαρμογής του προγράμματος "Δημιουργία Εικονικών Επιχειρήσεων στα ΤΕΕ"

  • 28-03-2006

Ημερομηνία υποβολής των τεστ αξιολόγησης για το σεμινάριο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τους επιμορφωτές και επιμορφούμενους του έργου "Δημιουργία Εικονικών Επιχειρήσεων στα ΤΕΕ".

  • 31-01-2006

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος - Δημιουργία Εικονικών Επιχειρήσεων στα ΤΕΕ

Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος "Δημιουργία Εικονικών Επιχειρήσεων στα ΤΕΕ", η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή των Τεχνών και Επαγγελμάτων προσκαλεί όσους εκπαιδευτικούς ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής ως επιμορφωτές ή ως επιμορφούμενοι.

 

 

 

 

 

                  
        

Επιστροφή

Powered by CMT
© ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Created & Hosted by
FORTHnet eBusiness Services
porno porn izle porno izle sex izle seks izle sikiş izle adult izle Amatör Porno Anal Porno Asyalı Pornoları Genç Kız Porno Grup Porno Erotik Videolar Liseli Porno Sarışın pornosu Türk Porno Lezbiyen Porno Kızlık bozma Zenci Porno Fantezi Pornoları Latin Pornoları Porno Starlar Olgun Porno Rus Porno Sik yalama Porno Gizli ekim Porno Webcam Porno Hack Hacker BlueCreative porno porn izle porno seyret türk porno sikiş izle seks izle sikiş porno seyret sex seyret