Αναζήτηση στο Αρχείο Ανακοινώσεων

Δελτίο Τύπου

Από τη Δευτέρα 12 Απριλίου θα επαναλειτουργήσουν δια ζώσης όλες οι σχολικές μονάδες της  Σιβιτανιδείου Σχολής (1ο, 2ο, 3ο, 4ο ΕΠΑΛ και το Εργαστηριακό Κέντρο) και έχουν ληφθεί για την επαναλειτουργία τους, όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ, προβλέπεται η εφαρμογή μέτρων, όπως:

  • η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους 
  • τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών 
  • οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες 
  • η χρήση αντισηπτικών 
  • οι τακτικοί αερισμοί των χώρων
  • τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, κ.ά.

Επιπλέον, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας η Σιβιτανίδειος Σχολή έχει μεριμνήσει για τον σχολαστικό καθαρισμό των αιθουσών διδασκαλίας και των εργαστηριακών χώρων, καθώς και για ειδικές απολυμάνσεις για COVID -19, σε εβδομαδιαία βάση.

Επίσης στα ήδη ισχύοντα μέτρα, προστίθεται η διενέργεια αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self tests) ελέγχου, δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Τα τεστ θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο, και θα πρέπει να γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Πρωταρχικό μας μέλημα και σταθερή προσήλωσή όλων στη Διοίκηση της Σιβιτανιδείου Σχολής παραμένει πάντοτε η ασφάλεια και η ακόμη μεγαλύτερη θωράκιση της εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών μας, των εκπαιδευτικών μας, του διοικητικού προσωπικού και των οικογενειών τους.