Αναζήτηση στο Αρχείο Ανακοινώσεων

Γραφείο προέδρου Ε.Ε.Η Σιβιτανίδειος αποχαιρετά το συνάδελφο Μανώλη Τσαγκαράκη

Έφυγε με επιβαρυμένη την υγεία του που δεν τον πτόησε και δεν τον καθήλωσε ποτέ. Έφυγε αθόρυβα, όπως ο ίδιος λειτουργούσε με το καθαρό βλέμμα του που εξέφραζε τον ψυχικό του πλούτο και που έχει καταγράψει την δική του δημιουργική πορεία στα εκπαιδευτικά δρώμενα. 

Χάσαμε μια ευγενική μορφή που είχε όμως το θάρρος να καταθέτει τη δική του άποψη με αυθεντική σκέψη χωρίς ‘έπαρση και προσβολή. Ένας εκπαιδευτικός που δεν ήταν στο χαρακτήρα του να συγκρούεται και γι' αυτό εξέφραζε και εκδήλωνε με τον τρόπο της συμπεριφοράς του, σεβόμενος τον συνομιλητή του.

Η αξιοπρέπειά του και η αγωνιστική του διάθεση δεν του επέτρεπε από στάση ζωής να απομακρύνεται –έστω για τα απαραίτητα της υγείας του- από την τάξη και από τον μαθητή του. Δεν μπορούσε αυτό να το δικαιολογήσει στον εαυτό του. 

Μας ευχήθηκε για τις γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά δεν μας ομολόγησε ότι στην ανατολή του νέου χρόνου θα απουσίαζε από το προσκλητήριο της εκπαιδευτικής ζωής της Σχολής μας. Ήταν φαίνεται το βαθύ μυστικό του  η επιθυμία του να είναι ανύποπτο το φευγιό του.

Ήθελε να τον θυμόμαστε με το γλυκό χαμόγελό του, με την συναδελφική ζεστή προσέγγισή του. Να τον μνημονεύουμε ως μαχητή, αλληλέγγυο και ελεύθερο άνθρωπο.

Κενό αφήνει η απώλειά του, θα μας λείψει γιατί μας έκανε να τον εκτιμήσουμε και να τον σεβαστούμε ως δάσκαλο και συνάδελφο.

Μανώλη, σε ευγνωμονούμε για ότι θετικό πρόσφερες στη Σιβιτανίδειο Σχολή μέσα από το μεράκι σου και την προσήλωσή σου στο εκπαιδευτικό καθήκον. Θα σε θυμόμαστε για το ήθος σου, για την ευγένειά σου, τη συνέπειά σου, την ευθύνη σου για τα πράγματα και την συναίνεσή σου.

Εμείς να σου υποσχεθούμε ότι θα δημιουργούμε και θα υπερασπιζόμαστε τη δυνατότητα να μείνει η ελπίδα ζωντανή και να επαληθεύεται. Να σου υποσχεθούμε ακόμη ότι θα βάζουμε αισιοδοξία στη ζωή μας σαν αντίδοτο στις ματαιώσεις και τις απογοητεύσεις.


Να βάλουμε χρώματα χαράς στο κάδρο της καθημερινότητας 

Αφιέρωση στη μνήμη σου με αγάπη και εκτίμηση

Καλό σου ταξίδι Μανώλη μας.