Αναζήτηση στο Αρχείο Ανακοινώσεων

Ετήσιο Μνημόσυνο Αδελφών Σιβιτανίδη 2023 Στη μνήμη των Ιδρυτών του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος


Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 και ώρα 9.30’ π.μ., τελέστηκε με ιδιαίτερη κατάνυξη το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη των Ιδρυτών του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος, αδελφών Βασιλείου και Λουίζου Σιβιτανίδη.

Η Επιμνημόσυνη δέηση έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου της Σιβιτανιδείου Σχολής από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδρούσης κ. Κωνστάντιο, ως εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, Προέδρου του Δ.Σ. του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος, με την παρουσία των μελών του Δ.Σ., του Προέδρου της Ε.Ε., του Γενικού Διευθυντή, του Δημάρχου Καλλιθέας, των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων και των δομών Κατάρτισης, των Διευθυντών Διοικητικών Υπηρεσιών, των εκπαιδευτικών, των διοικητικών υπαλλήλων και των μαθητών της  Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή και σημαντική μέρα για τη Σιβιτανίδειο Σχολή, γιατί η πράξη των ιδρυτών της ήταν και παραμένει ιερή, σημαντική, παραδειγματική και αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του Ιδρύματος.  Για όσους, άλλωστε, αφιερώνονται στο σκοπό των μεγάλων Ευεργετών της πατρίδας, διαρκές μνημόσυνο είναι η πράξη.  Σ΄ αυτή την δύσκολη εποχή που διανύουμε η επί έναν αιώνα προσφορά του στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στους νέους είναι κατά γενική ομολογία σπουδαία και ανεκτίμητη.
Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε την ευλογία και τον χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, καθώς και τις ευχές του για υγεία και προκοπή στους εργαζόμενους, στους μαθητές και γενικότερα στη Σχολή.
Η αναπληρώτρια Διευθύντρια του 1ου  ΕΠΑΛ κ. Αθηνά Μποζίκη εκφώνησε την πανηγυρική ομιλία αναφερόμενη στο όραμα, το έργο και τη προσφορά των Ευεργετών αδελφών Σιβιτανίδη.