Αναζήτηση στο Αρχείο Ανακοινώσεων

2ο ΕΠΑΛ | 1ος Εθνικός Διαγωνισμός δεξιοτήτων 2023 (Euroskills) και αποτελέσματα


Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο 1ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων 2023 (EuroSkills) που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης & Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η εγγραφή της Ελλάδας στον Οργανισμό Worldskills Europe, η διεξαγωγή του 1ου Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων καθώς και η συμμετοχή της Ελλάδας στον «8ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων – Euroskills 2023» πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη.
Στον 1ο Εθνικό Διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές της Γ΄ τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.), καταρτιζόμενοι του Δ’ εξαμήνου των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσιων Ι.Ε.Κ.) και της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων. Οι διαγωνιζόμενοι επέδειξαν τις δεξιότητές τους στην ειδικότητα «Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων & Δικτύων» των ΕΠΑ.Λ. και στις ειδικότητες «Τεχνικός Μηχανοτρονικής» και «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής» των Δημόσιων Ι.Ε.Κ. Οι νικητές του διαγωνισμού, που κατέκτησαν την 1η θέση στον Εθνικό Διαγωνισμό και προέρχονται από το 2ο ΕΠΑ.Λ. Σιβιτανιδείου και τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. Μεγάρων και Αμαρουσίου, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον 8ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων EuroSkills 2023, ο οποίος θα διεξαχθεί από 5 έως 10 Σεπτεμβρίου 2023 στην πόλη Γκντάνσκ (Gdańsk) της Πολωνίας.
Σε δήλωσή του, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Βούτσινος, επεσήμανε ότι: «συνεχίζουμε να προάγουμε την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς πιστεύουμε ότι οι δεξιότητες και οι γνώσεις τους αποτελούν το θεμέλιο για μια ευημερούσα κοινωνία. Ευχόμαστε στους νικητές καλή επιτυχία στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό EuroSkills 2023 και είμαστε υπερήφανοι που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε αυτήν την σημαντική εκδήλωση. Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Μποδοσάκη για την εν γένει υποστήριξή του στην πρωτοβουλία αυτή. Η εθελοντική συνεισφορά και η συνεργασία των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του κ. Λουκά Ζαχείλα (Cedefop), των εκπροσώπων των εξεταζόμενων ειδικοτήτων για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό κ.κ. Βασίλειου Παρίση, Παρασκευά Μιχαηλίδη, Μάριου Παπαδόπουλου καθώς και των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής και των Επιτροπών Αξιολόγησης, ήταν καθοριστική για την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 1ΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2023 (EUROSKILLS)


Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης & Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς όλους τους υποψηφίους για τη συμμετοχή τους στον 1ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων (EuroSkills), ο οποίος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 και ανακοινώνει τα επίσημα αποτελέσματα με βάση τη σειρά κατάταξής τους :

Τεχνικός Μηχανοτρονικής

ΘΕΣΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ/Α

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

1η

ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ Ι.Ε.Κ. ΜΕΓΑΡΩΝ

2η

ΚΟΝΔΥΛΑΣ ΦΩΤΙΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ Ι.Ε.Κ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

3η

ΚΟΝΤΟΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

Ι.Ε.Κ. ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ

Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER-DEVELOPER/VIDEO GAMES)

 

ΘΕΣΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ/Α

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

 

1η

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ Ι.Ε.Κ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

 

2η

ΑΓΙΟΜΑΥΡΙΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ Ι.Ε.Κ. ΑΙΓΑΛΕΩ

 

2η

ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ Ι.Ε.Κ. ΑΙΓΑΛΕΩ

 

3η

ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ

1ο ΔΗΜΟΣΙΟ Ι.Ε.Κ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

 

3η

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ι.Ε.Κ. ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ

 

Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων

 

ΘΕΣΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ/Α

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

 

1Η

ΤΖΑΦΑ ΓΙΩΡΓΟΣ

2ο ΕΠΑ.Λ. ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ

 

2η

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ

2ο ΕΠΑ.Λ. ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ

 

3η

ΣΗΦΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

1ο ΕΠΑ.Λ. ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

 

 

 

 

 

Στους νικητές του διαγωνισμού (1η, 2η και 3η θέση) θα απονεμηθεί βραβείο σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας του 8ου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού EuroSkills. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Οι νικητές του διαγωνισμού (1η θέση) θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον 8ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων EuroSkills 2023, ο οποίος θα διεξαχθεί από 5 έως 10 Σεπτεμβρίου 2023 στην πόλη Γκντάνσκ (Gdańsk) της Πολωνίας.
Η εγγραφή της Ελλάδας στον Οργανισμό Worldskills Europe, η διεξαγωγή του 1ου Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων καθώς και η συμμετοχή της Ελλάδας στον «8ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων – Euroskills 2023» πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη.