Αναζήτηση στο Αρχείο Ανακοινώσεων

4ο ΕΠΑΛ | Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας 2023

Η 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας επί σχετικών θεμάτων. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ψυχική υγεία ορίζεται ως μία κατάσταση ευεξίας κατά την οποία το άτομο συνειδητοποιεί τις ικανότητές του, μπορεί να αντιμετωπίσει τις πιέσεις της ζωής και να συνεισφέρει στην κοινωνία. Αναμφίβολα το σχολείο διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προάσπιση, βελτίωση και προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας των παιδιών και των εφήβων. 

Η σχολική μας μονάδα διοργάνωσε εκδηλώσεις και δράσεις για την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας 2023 την Τετάρτη 18/10 και την Παρασκευή 20/10 όπου έλαβαν μέρος όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της σχολικής μονάδας.

Πραγματοποιήθηκαν εικαστικές δημιουργίες των μαθητών με την καθοδήγηση της κας Ταμπάκη Αναστασίας και της κας Μπαστουνοπούλου Μαρίνας, διάλεξη παρουσίαση με θέμα την διαχείριση του άγχους – στρες και αντίστοιχο βιωματικό εργαστήριο με την επιμέλεια της κας Ζώρζου Αμαλίας και της κας Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρας, όπως και αθλητικές δραστηριότητες με υπεύθυνους τους κους Χριστοδουλόπουλο Δημήτριο, Καλαποθάκη Θεόδωρο, Σταμούλια Γεώργιο, Βαρώτσο Γεώργιο και Γεωργιόπουλο Ηρακλή.