Αναζήτηση στο Αρχείο Ανακοινώσεων

4ο ΕΠΑΛ | Εκπαιδευτική επίσκεψη τμημάτων Τεχνολογίας Τροφίμων

Στα πλαίσια των μαθημάτων της Τεχνολογίας Τροφίμων Β’ Λυκείου και Αρχών Επεξεργασίας Τροφίμων της Γ’ Λυκείου με Υπεύθυνες Εκπαιδευτικούς την κ. Λιτσαρδοπούλου και την κ.Μπαστουνοπούλου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 05/02/2024 Διδακτική Επίσκεψη των τμημάτων ΒΓΕΩ και ΓΤΡ στο Αρτοποιείο του κ. Βασίλη Γεωργακοπούλου στο Νέο Φάληρο.

Σκοπός της Επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές από κοντά την προέλευση διαφόρων ειδών αλεύρων και τη χρήση τους, καθώς και τον τρόπο ζύμωσης και παρασκευής του Ψωμιού.

Οι υπεύθυνοι του αρτοποιείου παρουσίασαν στους μαθητές τα στάδια μεταποίησης πρώτων υλών σε ζυμάρι και από ζυμάρι σε φρατζόλα φρέσκο ψωμί η οποία προσφέρεται ως ένα προϊόν βρώσης για εμάς τους καταναλωτές.

Ευχαριστούμε θερμά το Αρτοποιείο “Γεωργακόπουλος” που ανταποκρίθηκε στην πρότασή μας και μέσα από το εργαστήριό του οι μαθητές κατάφεραν να προσεγγίσουν βιωματικά – εμπειρικά τη γνώση.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη