Αναζήτηση στο Αρχείο Ανακοινώσεων

Εκδήλωση ειδικότητας ΙΕΚ "Προπονητής Αθλημάτων"

Η ειδικότητα  ‘’Προπονητής  Αθλημάτων’’  της Σιβιτανιδειου Δημόσιας Σχολής Τεχνών & Επαγγελμάτων, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο γνωστό ως Καλλιμάρμαρο. 
Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον χώρο του Σταδίου που πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες (1896). Με αφορμή την επίσκεψη αυτή, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα ολυμπιακά αγωνίσματα τόσο στην αρχαιότητα όσο και στην εποχή μας. Επίσης, αναλύθηκε η ιστορία του αθλητισμού και πώς τα αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν την ύπαρξη αγωνισμάτων του κλασσικού αθλητισμού (στίβου) που διατηρούνται και πρωταγωνιστούν και στις μέρες μας.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το μήκος του σταδίου και τις λίθινες βαλβίδες που σηματοδοτούσαν τις αφέσεις. Επιπλέον, συζητήθηκε η εξέλιξη των αθλητικών οργάνων (από τα λίθινα, στα όργανα με πολυεστέρα κτλ), καθώς και οι αλλαγές στην τεχνική εκτέλεσης πολλών αθλημάτων. 
Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται ολυμπιακές δάδες από χώρες που έχουν αναλάβει τη διεξαγωγή των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Αναφέρθηκαν η σημασία της ιδέας της ολυμπιακής δάδας, της αφής της φλόγας και του ολυμπιακού ύμνου σε στίχους του Κωστή Παλαμά. 
Τέλος, σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν οι σπουδαστές την ιστορία του αθλητισμού, τα ολυμπιακά ιδεώδη και να κατανοήσουν την προσφορά του αθλητισμού στην κοινωνία καθώς και τη σπουδαιότητα του ρόλου του προπονητή ως επιστήμονα και ως παιδαγωγού.


Εικόνες από την επίσκεψη