Αναζήτηση στο Αρχείο Ανακοινώσεων

1ο Συνέδριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Ολοκλήρωση Εργασιών Συνεδρίου

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 1ο Συνέδριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με θέμα "Ξυλουργική, Επιπλοποιία, Ξυλογλυπτική, Πραγματικότητα & Προοπτικές". Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Μαΐου 2022 ενώ στις 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού.
Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως,  ο Επίσκοπος Ευρίπου κ.κ. Χρυσόστομος - εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμου, καθώς και πλήθος εξεχόντων προσωπικοτήτων την Πανεπιστημιακής κοινότητας.
Ο Γενικός Διευθυντής της Σιβιτανιδείου κύριος Κωνσταντίνος Γούλας

Κατόπιν της αφίξεως της Υπουργού, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους και τα εργαστήρια της Σχολής και εγκαινιάστηκε το νέο Εργαστήριο Οξυγονοκολλήσεων.


Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου, το λόγο έλαβαν κατά σειρά, ο Γενικός Διευθυντής της Σιβιτανιδείου κύριος Κωνσταντίνος Γούλας, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος κύριος Γεώργιος Κοτονιάς και ο Επίσκοπος Ευρίπου κ.κ. Χρυσόστομος.

Σύμφωνα με την υπουργό, στο προφίλ που διατηρεί στα κοινωνικά μέσα σχετικά με το Πρώτο Συνέδριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης: "Μηχανικοί οχημάτων, τεχνολόγοι τροφίμων, τεχνικοί Η/Υ, μεταξύ άλλων, εκπαιδεύονται σε σύγχρονα εργαστήρια, από εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό, σε ειδικότητες με ζήτηση και προοπτική! Σήμερα επισκέφθηκα τη Σιβιτανίδειο Σχολή, με αφορμή το 1ο Συνέδριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με θέμα την Ξυλουργική-Επιπλοποιία-Ξυλογλυπτική, συζητήσαμε με εκπαιδευόμενους για τις ειδικότητες που έχουν επιλέξει, τα όνειρά τους, και μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους συνομιλήσαμε για τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Στόχος μας: να παρέχουμε ποιοτική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση με εύρος, που θα καλλιεργεί επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες σε ειδικότητες με σημαντικό αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας και την κοινωνία ευρύτερα."


Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Σιβιτανιδείου κύριος Γεώργιος Κοτονιάς
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού και  της λειτουργίας του Εργαστηρίου Ξυλουργικής, Επιπλοποιίας και Ξυλογλυπτικής της Σχολής. Στο χώρο υποδοχής της αίθουσας του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε έκθεση ξυλογλυπτικής με τις δημιουργίες των συμμετέχοντων καλλιτεχνών.
Το Συνέδριο έχει βιντεοσκοπηθεί πλήρως και μπορείτε να το παρακολουθήσετε στα βίντεο στο τέλος της σελίδας.

Φωτογραφικό Υλικό από το Συνέδριο


Ο Επίσκοπος Ευρίπου κ.κ. Χρυσόστομος


Εγκαίνια του Εργαστηρίου Οξυγονοκολλήσεων

Υποδοχή της Υπουργού κυρίας Κεραμέως


Έκθεση ξυλογλυπτικής

Εικόνα από το συνέδριο

Εικόνα από το συνέδριο

Εικόνα από τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου

Ξενάγηση στο Εργαστήριο Επιπλοποιίας


Επίδειξη σκαλίσματος με παντογράφο στο Εργαστήριο Επιπλοποιίας


Από την ξενάγηση της Υπουργού στις εγκαταστάσεις της Σχολής

Από την ξενάγηση της Υπουργού στις εγκαταστάσεις της Σχολής


Ο κ. Γούλας, ο κ. Ζώρζος και ο κ. Μαστραπάς από την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού


Από την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού από τον κ. Αντώνιο Μαστραπά,
σύμβουλο Ά του ΙΕΠ, με θέμα "Η απεικόνιση των επίπλων στις επιτύμβιες στήλες"

Για το υλικό των εισηγήσεων κάντε κλικ ΕΔΩ


Το Συνέδριο σε βίντεο

1η ημέρα του Συνεδρίου - 13 Μαΐου 2022

1ο Μέρος


2ο Μέρος


3ο Μέρος

2η ημέρα του Συνεδρίου - 14 Μαΐου 2022

Πλήρες βίντεο της 2ης ημέρας του Συνεδρίου