Αναζήτηση στο Αρχείο Ανακοινώσεων

Συνοπτικές οδηγίες τηλεκπαίδευσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσω Webex

Οδηγίες για μαθητές

Για να συνδεθείτε στο μάθημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο (link) του εκπαιδευτικού που έχετε σύμφωνα με το πρόγραμμα. Αν έχετε ήδη εγκατεστημένη την εφαρμογή Webex θα ανοίξει αυτόματα. Αν δεν έχετε εγκατεστημένο το Webex, μπορείτε να να παρακολουθήσετε το μάθημα απευθείας μέσα από την ιστοσελίδα πατώντας "Join from your browser". Στη συνέχεια θα πρέπει να δώσετε Όνομα και Επώνυμο (προαιρετικά και email), ώστε ο εκπαιδευτικός να σας αναγνωρίσει και να σας επιτρέψει την είσοδο στο διαδικτυακό του μάθημα. Τους συνδέσμους (links) των εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου για την τηλεκπαίδευση, θα τους βρείτε ανά ΕΠΑΛ παρακάτω: (Οι σύνδεσμοι ενεργοποιούνται μόνο σε περίπτωση τηλεκπαίδευσης).

1ο ΕΠΑΛ | 2ο ΕΠΑΛ | 3ο ΕΠΑΛ | 4ο ΕΠΑΛ


Οδηγίες για Εκπαιδευτικούς

Για να συνδεθείτε στο Webex θα πρέπει να έχετε λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο sch.gr. Αν δεν έχετε λογαριασμό, μπορείτε να εγγραφείτε ΕΔΩ
Στην συνέχεια θα πρέπει να συνδεθείτε αποκλειστικά και ΜΟΝΟ από το σύνδεσμο webex.sch.gr.*
Στη συνέχεια επιλέγετε το μπλε πλαίσιο "Σύνδεση μόνο για εκπαιδευτικούς" και στην επόμενη οθόνη, στο κάτω μέρος, το μπλε πλαίσιο "Ενημερώθηκα, συνέχεια ως...".
Στην επόμενη οθόνη εμφανίζεται το προφίλ σας και ο σύνδεσμός σας για την τηλεκπαίδευση.
Για να ξεκινήσετε πατάτε το πράσινο πλαίσιο "Start meeting". Αν έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή Webex θα ανοίξει αυτόματα. Αν δεν είναι εγκατεστημένη, μπορείτε να συνδεθείτε απευθείας από την ιστοσελίδα επιλέγοντας "Join from your browser". Στη συνέχεια θα πρέπει να επιτρέψετε στην  ιστοσελίδα να κάνει χρήση της κάμερας και του μικροφώνου του υπολογιστή αν σας ζητηθεί. Κάνοντας χρήση όμως της πλατφόρμας μέσω ιστοσελίδας, έχετε λιγότερα εργαλεία διαθέσιμα για την τηλεκπαίδευση σε σχέση με τη χρήση της εφαρμογής. Για πιο αναλυτικές οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας Webex, κάντε κλικ ΕΔΩ.
Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα σύνδεσης, επικοινωνήστε με το τμήμα υποστήριξης του sch.gr ΕΔΩ.

* Για διευθύνσεις διαδικτύου που τελειώνουν σε sch.gr,  δεν αφαιρούνται δεδομένα (DATA) κινητής τηλεφωνίας και μπορεί να πραγματοποιηθεί σύνδεση από κινητό τηλέφωνο ακόμα και όταν έχει μηδενικό υπόλοιπο σε δεδομένα. Αν ΔΕΝ κάνετε χρήση του Webex μέσω sch.gr, αλλά απευθείας μέσω δωρεάν συνδρομής Webex, τότε θα περιορίζεται ο χρόνος διδασκαλίας σε 1 ώρα ανά ημέρα και θα αφαιρούνται δεδομένα (DATA) από το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας κατά τη χρήση του.