Αναζήτηση στο Αρχείο Ανακοινώσεων

4ο ΕΠΑΛ | Απονομή βραβείων από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού για τον 15ο Διαγωνισμό Εγκαταστατών Δικτύων Χαλκοσωλήνων


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 15η χρονιά ο ετήσιος Διαγωνισμός Εγκαταστατών Δικτύων Χαλκοσωλήνων, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού (Ε.Ι.Α.Χ.). Η τελετή απονομής τιμητικών διακρίσεων στους νικητές πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 στις εγκαταστάσεις του Ε.Ι.Α.Χ., επιβραβεύοντας αξία των τεχνικών επαγγελμάτων στην Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός «Εγκαταστατών Δικτύων Χαλκοσωλήνων» έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός στα τεχνικά σχολεία της Αττικής, με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Πολυτίμη ήταν και η υποστήριξη των χορηγών στην διεξαγωγή του διαγωνισμού με υλικά και δώρα, όπου η ElvalHalcor A.Ε. μας προμήθευσε με σωλήνες και εξαρτήματα χαλκού, ενώ η εταιρία Μπαρμπέρη Κ. & Σ. Ε.Π.Ε, μας προμήθευσε με εργαλεία της VIRAX και KNIPEX, για την κατεργασία των χαλκοσωλήνων. 

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 20 σχολεία με την συμμετοχή 60 μαθητών. Στους τρείς από τους διαγωνιζόμενους με την καλύτερη βαθμολογία, απονεμήθηκε μία  τιμητική χάλκινη πλακέτα και σημαντικά εργαλεία Virax και knipex. Επιπλέον στο σχολείο που οι τρεις μαθητές του συγκέντρωσαν αθροιστικά την υψηλότερη βαθμολογία σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα σχολεία, δόθηκε από μία χάλκινη τιμητική πλακέτα, καθώς και υλικά για τις εργαστηριακές ανάγκες των σχολείων, όπως, μία κουλούρα με επενδεδυμένο χαλκοσωλήνα TALOS® και εξαρτήματα, καθώς και εργαλεία των Virax και knipex προσφορές των εταιρειών ElvalHalcor  A.Ε. και Μπαρμπέρη Κ. & Σ. Ε.Π.Ε.

Ο 15ος Διαγωνισμός Εγκαταστατών Δικτύων Χαλκοσωλήνων αποτέλεσε μια ηχηρή επιβεβαίωση της αριστείας και των δυνατοτήτων που κρύβουν τα τεχνικά επαγγέλματα στην Ελλάδα. Η διοργάνωση τέτοιων πρωτοβουλιών από το Ε.Ι.Α.Χ., με την υποστήριξη σημαντικών φορέων του κλάδου, όπως η Halcor, η Virax και η Knipex, αποτελεί ύψιστης σημασίας βήμα για την προσέλκυση νέων στον κλάδο, την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την τόνωση της απασχολησιμότητας.

Τα ονόματα των νικητών και των σχολών τους είναι:

1ο Βραβείο

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 4ο ΕΠΑΛ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ

2ο Βραβείο

ΣΑΠΛΑΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Δ.Υ.Π.Α. ΕΠΑ.Σ. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

3ο Βραβείο

BARABOI TUDOR Σ.Α.Ε.Κ. ΑΚΜΗ

Τιμητικός έπαινος

ΣΑΠΛΑΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Δ.Υ.Π.Α. ΕΠΑ.Σ. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση