Αναζήτηση στο Αρχείο Ανακοινώσεων

ΙΕΚ Σιβιτανιδείου | Δράσεις Συμβουλευτικού Κέντρου Σιβιτανιδείου Σχολής Βιωματικό Εργαστήριο Ενδυνάμωσης


Το Συμβουλευτικό Κέντρο της Σιβιτανιδείου Σχολής, στα πλαίσια των δράσεών του, πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήριο ενδυνάμωσης καταρτιζόμενων του ΙΕΚ ΣΔΣΤΕ, που αφορούσε στη σεξουαλική παρενόχληση και βία. 

Το εργαστήριο υλοποιήθηκε από το Κέντρο Διοτίμα στο πλαίσιο του έργου PRESS (Against Sexual Harassment and Cyber Violence). Το PRESS απευθύνεται σε ενήλικα άτομα με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση σχετικά με την σεξουαλική παρενόχληση και τις μορφές έμφυλης βίας που διαπράττονται με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών επικοινωνίας. Το έργο PRESS: Πρόληψη – Απόκριση – Υποστήριξη νεαρών επιζωσών σεξουαλικής (διαδικτυακής) παρενόχλησης και βίας υλοποιείται στο πλαίσιο του CERV Project Grants με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συντονιστής φορέας είναι το Κέντρο Διοτίμα και εταίροι το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και το Genderhood.


Οι καταρτιζόμενοι ενημερώθηκαν για θέματα έμφυλης βίας, προβληματίστηκαν κι έκαναν γόνιμη συζήτηση πάνω σε αληθινά περιστατικά παρενόχλησης και κακοποίησης. Επίσης γνώρισαν έναν φορέα που παρέχει υποστήριξη σε ανθρώπους που έχουν υποστεί τέτοιου είδους συμπεριφορές, αποκτώντας δυνατότητα πρόσβασης, αν κάτι υπάρχει που τους προβληματίζει, είτε προσωπικά, είτε στον κοινωνικό τους περίγυρο.
Το Βιωματικό Εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στις 2 & 9 Μαΐου 2023, στους χώρους του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος, με ευθύνη της ψυχολόγου Κ. Τσάμη. 

Για το έγγραφο της ανακοίνωσης κάντε κλικ ΕΔΩ