Αναζήτηση στο Αρχείο Ανακοινώσεων

Βράβευση των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ στο διεθνή διαγωνισμό "Βάιος Φασούλας"

Ποιητικές διαδρομές Λογοτεχνικές διαδρομές
Ποιητικές Διαδρομές
2018
Συντονίστριες:
Βουλβούλη Έλλη
Παπαπαύλου Παναγιώτα
Λογοτεχνικές Διαδρομές
2021-2022
Συντονίστριες:
Γκέρτσικωφ Αικατερίνη
Παπαπαύλου Παναγιώτα
Πασιάκου Γεωργία
Η συμμετοχή των μαθητών στη Δημιουργική Γραφή κατά το διδακτικό έτος 2021-2022 αποδείχτηκε γόνιμη και εποικοδομητική. Οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στο σύνολό τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς έδειξαν το σθένος, την τόλμη και την έφεση για την ποίηση και την πεζογραφία.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές(Τμήματα Α3 και Α5) που βραβεύτηκαν και διακρίθηκαν:
1.Δέσποινα Χατζή 1ο βραβείο
“Διακαώς”
2-3 Δημήτρης Τρομπούκης και Ιωάννα Λέλο 3ο βραβείο
“Η Δικτατορία του 1967”
“Το εφιαλτικό ξημέρωμα”
Διακρίσεις
4. Άννα Παναγοπούλου
“ To be or not to be”
5.Αλέξανδρος Λιαμίν
“Ο πύρινος εφιάλτης”
6. Βέρα Τσαπάρα
“Το Σύμπαν”
Η διάκρισή τους είναι πολύ σημαντική γιατί βραβεύτηκαν από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων Πέντε Ηπείρων(Ε.Ε.Λ.Σ.Π.Η) με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας. Η Ένωση προκήρυξε τον Πρώτο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και σε συνεργασία με την Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση Νόστος της Αργεντινής, τον Οργανισμό για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας(ΟΔΕΓ) και τη Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών(Δ.Ε.Ε.Λ).
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν με τα ποιήματά τους, πάνω από 150 παιδιά και νέοι από 8 έως 18 ετών, από Γαλλία, Αργεντινή, Χιλή, Ελλάδα, Αμερική, Κύπρο και Ουζμπεκιστάν, σε 3 γλώσσες, ελληνικά, ισπανικά και αγγλικά, με θέμα ελεύθερο, σχετιζόμενο με την Ελλάδα, την Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό.
Η βράβευση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί σε διαδικτυακή εκδήλωση στις 3 Δεκεμβρίου 2022 και τα βραβευμένα ποιήματα θα δημοσιευτούν σε μια ειδική ψηφιακή Ποιητική Ανθολογία.

Γκέρτσικωφ Αικατερίνη
Παπαπαύλου Παναγιώτα
Πασιάκου Γεωργία