Αναζήτηση στο Αρχείο Ανακοινώσεων

Τέλεση της θείας λειτουργίας στη μνήμη του προστάτη της Σιβιτανιδείου Σχολής του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη

Αξιέπαινη και θεοδεχούμενη η πρωτοβουλία του πρωτοπρεσβύτερου και καθηγητή Θεολογίας π. Ανάργυρου Σιγάλα*

Η τέλεση της θείας λειτουργίας στη μνήμη του προστάτη της Σιβιτανιδείου Σχολής του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη 

Τη μνήμη του φύλακα και φρουρού της Σιβιτανιδείου Σχολής σε δύσκολους για την πατρίδα μας καιρούς και μετέπειτα Hγουμένου της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ (τον εν Ευβοία) τίμησε σήμερα 22 Νοεμβρίου η εκπαιδευτική κοινότητα της Σιβιτανιδείου Σχολής.

Τον Ευλογημένο χαρισματικό μοναχό, που η μαρτυρική του ζωή φώτιζε και θεράπευε φτωχούς και παράλυτους ταπεινούς και ταλαιπωρημένους. 

Τον άξιο «γοργοπόδαρο» Άγιο που ένοιωθε όπως έλεγε, όταν έψελνε τα χερουβείμ «να φτερουγίζουν στους ώμους του άγγελοι».

Σήμερα, λοιπόν, με ευλάβεια προσευχηθήκαμε για να μνημονεύσουμε την δόξαν του μέσα από την ταπεινότητά του, για να του απευθύνουμε την ευγνωμοσύνη μας για όλα όσα πρόσφερε στην κοινωνία και ιδιαιτέρως για το γεγονός ότι κατά την στρατιωτική του θητεία στη δύσκολη περίοδο της Κατοχής, υπηρέτησε ως φρουρός - φύλακας της Πύλης της Σιβιτανιδείου Σχολής και ως προστάτης αυτής.

Πως μπορούσε, λοιπόν, ο σεμνός θεοφώτιστος Γέροντας να μην έχει την δική του παρουσία, προσφορά και προστασία σε αυτό το ιστορικό εκπαιδευτικό Σχολείο. 

Υμνούμεν Σε πατέρα μας Ιάκωβε

***
*Αγαπητέ μας αεικίνητε δάσκαλε και πατέρα Ανάργυρε, σε ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά για το δημιουργικό έργο σου και για την πρόθυμη πάντα διάθεσή σου και ευχόμαστε όπως η Μεγαλόχαρη και ο Άγιος που τιμήσαμε σήμερα και θα τιμάμε πάντα να σου χαρίζουν όλα τα καλά δωρήματα με πρώτο την υγεία